Onder de naam JosArté, een samenvoeging van mijn voornaam en 'kunst' laat ik op deze site de kijker graag deelgenoot zijn van wat er zoal onder mijn penselen, kwasten, schrapers, boetserende handen en messen vandaan komt.

Ik ben José, een vrouw uit de vorige eeuw. Die graag uiting geeft aan haar kunstzinnige dromen.

Ik werk vanuit intuïtie, geïnspireerd door het 'menu van de dag'. Oftewel: er borrelt een idee boven en daar geef ik graag een gezicht aan. Óf niet, en dan sla ik die dag gewoon over in artistieke zin.

Voor mij is het belangrijkste: spreekt het doek, het beeld, mensen aan of niet?!

Naar mijn mening moet kunst de mens maar net boeien, vasthouden, een ''dit wil ik graag hebben en langer kunnen bekijken"-gevoel geven. Dat is heel persoonlijk, wat de één aanspreekt vindt de ander misschien helemaal niet de moeite waard. Dat is volgens mij het boeiende aan kunst. Zoveel mensen, zoveel smaken.

 

Zonder mensen tegen de schenen te willen schoppen, ik ben van mening dat kunst niet uitsluitend van waarde is als er een academische vorming aan ten grondslag ligt. Wars van mensen die een uitgesproken mening hebben over de intenties van de kunstenaar zonder deze intenties te kennen. Er wordt al zoveel gefilosofeerd en gedebateerd over kunst dat de kunst zelf bijna wordt vergeten. Mijn ''filosofie'' is heel eenvoudig: het spreekt je aan, of niet. Je vindt het mooi, of niet. Kunst is tenslotte geen voetbal, waarbij het debat belangrijker is dan het spel zelf.

Meer is naar mijn mening eigenlijk minder...

Een buitenbeentje misschien, tja, die moeten er ook zijn. Mijn interesses liggen bij beelden in brons, mixed media en tekenen met pastelpotlood en -krijt. Soms figuratief, soms abstract, net hoe de pet staat. Zowel in opdracht als vrij werk. Mijn kracht ligt in werk dat mijn hart heeft, en tot mijn vreugde weten steeds meer mensen dat te vinden en te waarderen .