Als kind knutselde en tekende ik graag. Dit resulteerde in eindeloos experimenteren met materialen en combinaties daarvan. Metalen hadden al snel mijn interesse, net als tekenen en schilderen. Altijd creatief aan de gang, dat is de beste omschrijving van mijn jeugd.

Later in mijn jeugd heb ik diverse hobbyclubs, schilderclubs en workshops keramiek gevolgd. De basiscursus keramiek een paar decennia later resulteerde al snel in interesse in autodidact werken met was. Dat eenmaal ontdekt hebbend was de stap naar het eerste bronzen beeld al snel een feit. Daar kon ik mezelf volledig in uiten. In de jaren die volgden heb ik talloze bronzen en keramische beelden en beeldjes gemaakt. Soms ook in opdracht, waarbij de plaatsing van een 123 cm hoog beeld in het winkelcentrum van mijn geboortedorp in 2004 een eerste hoogtepunt vormde. In 2016 daarnaast een leuke opdracht voor het afscheid van de Commissaris van de Koning in Friesland gerealiseerd. Daartussendoor talloze beelden voor particulieren gemaakt. Ik heb ze allemaal met liefde en toewijding gemaakt!

In de afgelopen jaren heb ik me ook weer meer toegelegd op tekenen en schilderen. Vooral het tekenen van dieren in pastelkrijt is een grote passie geworden. Zowel in opdracht als particulier zet ik hier op realistische wijze het dier op papier, waarbij zo veel mogelijk de nadruk ligt op het karakter en de uitstraling van het dier. Dit doe ik aan de hand van foto's. Met sommige dieren bouw je zo onbewust tijdens het tekenen een onzichtbare band op. Ik praat soms zelfs tegen ze en krijg daardoor vaak 'informatie' door over hun welzijn en leven. Heel boeiend om te doen. Maar voor sommige mensen misschien een heel vreemd gegeven. Vooral als ik ze dan tijdens het werk iets specifieks over het dier vraag terwijl ik de hond of kat helemaal niet persoonlijk ken en het blijkt te kloppen.

Als laatste ben ik begonnen met mixed media. Gewoon je heerlijk uitleven op liefst een groot doek en daarbij allerlei materialen verzamelen en toepassen in het werk. Daar kan je je overtollige energie helemaal in kwijt. Ik werk graag met herfsttinten, maar soms een felgekleurd werk er tussen door is ook erg leuk om te doen. Zoals ik zei: net hoe de pet staat.